Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев се оказа личност с литературен уклон. Днес Манев представи художествения си роман "Орденът на оръжието", със сюжет достоен за перото на американския трилър писател Дан Браун, известен с конспиративните си исторически сюжети. Представянето бе в Централния военен клуб.

Книгата разказва стара легенда за създаването на Ордена на тамплиерите, което се случва някъде тук, на Балканите. Тя е пътешествие във времето и пространството, пътешествие сред рицарска история, съвременни шпионски игри, политика, геополитика, древни и съвременни битки и сражения. От Перперикон през Царичина дупка, до Крим и древен Йерусалим, разказват от партийния пресцентър.

Пред всички присъстващи Маноил Манев разказа как е протекъл творческият процес по написването на книгата и обясни, че в романа има за всекиго по нещо.

"Макар и написаното в книгата да е фикция, то почива на сериозни изследвания и факти. Тя е подходяща както за любители на фактите, така и за почитателите на вълнуващите драматични сюжети", уточни той.

На свой ред великия приор на тамплиерите в България проф. Румен Ралчев призна, че в книгата се съдържа реалната история на древния и съвременния орден на тамплиерите.

Събитието събра на едно място народни представители от парламентарната група на ГЕРБ, зам.-министъра на вътрешните работи Красимир Ципов, главния секретар на МВР Младен Маринов, депутата от БСП Васил Антонов, астроложката Светлана Тилкова - Алена, великия приор на тамплиерите Ралчев, както и много любители литературата.