Шоуто "Пълна промяна" приключи за около десет години.

След много баламосване очевидното още тогава е вече официално днес - между Борисов и ГЕРБ и Тройната коалиция около Първанов и БСП няма разлика. Става дума за същите крадливи политически въжеиграчи и сърфисти по гребена на икономическия цикъл.

Обща им е визията за изразходване/крадене на публичните пари, за отказа от реформи в чувствителните обществени сфери, за фалшивото членство в НАТО и половинчатото - в ЕС.

Общ им е интересът от развитието на фалшиви и неосъществими енергийни проекти, от които да се краде усилено, а накрая сметката да я плащаме данъколатците.

Общо им е и тоталното неразбиране, че в Москва с подмазване и "челобитие" нищо не можеш да постигнеш освен презрение.

Единственият шанс за ползотворни дългосрочни отношения с Русия минава през равнопоставност, отказ от политиката на "малкия брат", самочувствие за силата на ЕС в икономическите взаимоотношения и открито признаване на различните национални интереси в много сфери.

За десет години кръговете на комунистическата номенклатура и крадците на прехода, които създадоха ГЕРБ, преживяха "пълна промяна" и обратно. С много ботокс, пластична хирургия и грим създадоха кукла на "дясна проевропейска партия". Днес гримът се свлече и стана много грозно. Особено грозно е как Борисов се извинява в Кремъл за преструвките си...

Има обаче нещо, което не могат да променят - огромното мнозинство избиратели на ГЕРБ са наистина десни и проевропейски хора. Те, за разлика от лидерите си, не са се престрували. И съм убеден, че не изпитват никакво желание да се извиняват на "големия брат" за това, че са десни. Те са просто много, много грозно излъгани.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията.