Григор Димитров загуби от Фернандо Вердаско с 0:3 (6:7(4), 2:6, 4:6) и отпадна на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос" в третия кръг. Българинът никога досега не е преодолявал този етап на надпреварата в Париж, не успя и тази година.

Петият в световната ранглиста бе видимо уморен и след първия сет не издържаше физически, а явно се отрази психически злощастно изпуснатият първи сет, в който Димитров имаше четири сетбола и минипробив в тайбрека.

Преди два дни Григор игра близо четири часа и половина срещу американеца Доналдсън и това нямаше как да не остави следи. 

Ясно бе, че днес Димитров ще има трудна задача срещу тенисист, който се справя по-добре от него на клей, независимо че е №35 в ранглистата.

Вердаско спечели още първия гейм, в който сервираше четвъртият поставен в схемата. Българинът отвърна моментално и изравни. Нататък сетът вървеше равностойно и с успех на изпълняващите начален удар.

При 6:5 Гришо получи цели четири шанса да направи брейк и да дръпне в общия резултат. Но или Вердаско се измъкваше със сервис или Димитров не вземаше най-добрите решения. Жалко, защото в този период от сблъсъка хасковлията действаше добре.

В тайбрека най-добрият ни тенисист реализира минипробив за 3:1, ала след това допусна много грешки и опонентът му поведе с 1:0. Последва чупене на ракета.

Вторият сет вървеше гейм за гейм до 3:2 за испанеца, когато той направи първия пробив за частта. Последва серия от още три гейма до края на сета - 6:2 и 2:0 за Вердаско.

А рейдът му продължи и в третата част - 3:0 и седем поредни спечелени гейма, три от които с брейкове.

Тук Григор извади сили и тръгна към обрат. Той взе глътка въздух за 1:3, след което върна пробива - 2:3. Вердаско моментално си върна аванса - 4:2. Третият пореден брейк беше на сметката на Димитров, като този път първата ни ракета успя да го затвърди - 4:4.

Но това бе всичко, до което успя да се добере. Вердаско се съвзе - 5:4, а след това се възползва от поредния колеблив сервис гейм на изтощения си опонент - 6:4 и 3:0.

На осминафинал ибериецът ще срещне Новак Джокович или Роберто Баутиста Агут. А Григор ще има кратка почивка, в която да мисли за сезона на трева, на която има по-добър успех.