Уволненият в последния ден на здравната министърка Таня Андреева д-р Стоян Миланов я покани на работа в гинекологията на „Пирогов“. Тя била подготвена, защото обслужвала по тази линия видна фигура, свързана с БСП.

Както вече съобщиха от служебното правителство, заповедите за чистки на кабинета „Орешарски“ са спрени, т.е. - д-р Миланов още е изпълнителен директор на най-известния спешен институт в страната.

„Тя беше абсолютно случаен човек в мениджърските среди на здравеопазването“, беше само едно от определенията на Миланов по адрес на бившата вече министърка. 

Той обвини в лъжа Андреева, която каза, че не била задължена да го уведоми при уволнение. В самия протокол за решение било записано, че неговото „изхвърляне от съвета на директорите“ и замяната му с друг човек трябва да се сведе до знанието на заинтересованите страни.

Той каза, че подозира подривна дейност и съзнателно миниране на работата на служебното правителство. Вместо новият министър на здравеопазването да се занимава с наболелите проблеми,

„...които тя не успя да реши по никакъв начин – напротив, надроби много по-големи глупости, министерството ще се занимава с подобни кадрови рокади.“

За Миланов неуспешният му опит за уволнение бил акт на отмъщение заради протестите на служителите на „Пирогов“ през 2013 г. Носели се сериозни слухове, че пироговци са „един вид протестъри“. 

Миланов каза, че е освободен без абсолютно никакви мотиви в протоколното решение:

„На всички е ясно, че нашата колаборация с принципала не вървеше добре. Единственото радостно в ситуацията е, че видяхме гърба на този позорен за мен министър да излиза от това министерство.“

По-натам шефът каза, че с удоволствие би предложил работа на Андреева в отделението по оперативна гинекология.  

За него министърката година и нещо не правела нищо, но пък подплатено с много добър пиар. От февруари в борда на "Пирогов" били назначени две партийни креатури с партийни и публични връзки. От първото заседание на съвета на директорите те дошли с подготвен протокол, написан не в „Пирогов“ а в една сграда с № 20 (имайки предвид явно централата на БСП на ул. „Позитано“, б.р.). Той буквално каза, че министърката, че е правила „селски назначения“ на ключови длъжности.

Той не могъл да се чуе с министърката, защото комуникацията, която е имало през предни години между "Пирогов" и МЗ, била прекъсната. А такава комуникация трябвало да има дори и заради националната сигурност на страната.

Той оправда лошото финансово състояние на „Пирогов“ с това, че по нейно време инвестициите  в тази болница били в размер на 0 лв. Затова пък над особени частни заведения имало чадъри, включително и от зам.министри. 

"Да заповяда в „Пирогов“ - аз бих я взел на работа", повтори офертата си Миланов.

След което намекна, че тя явно има нужния опит, защото е била личен гинеколог на някой важен от „Позитано“.

- На кого, попита водещата.
Той обаче отказа да каже на кого лично. 

Опитите на Би Ти Ви да включат Андреева в ефир останаха безрезултатни.