Националният отбор по волейбол загуби злощастно с 2:3 (17:25, 25:23, 25:23, 21:25, 14:16) от Сърбия в първия мач на българска зема от втория кръг на Лигата на нациите, турнирът, известен като Световна лига доскоро.

В петия гейм домакините имаха аванс от 10:5 и 14:12, но западните съседи в крайна сметка отмъкнаха победата в зала "Арена Армеец".

В събота от 20:00 селекцията ни излиза срещу Австралия.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния състав: Георги Сеганов, Светослав Гоцев, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Теодор Салпаров - либеро.

От другата страна на мрежата съперникът беше без някои от основните си играчи, които изобщо не пристигнаха в София.

Първият гейм започна добре за "лъвовете", но сърбите направиха обрат и дръпнаха сериозно в резултата, а в края не изпуснаха аванса си. Втората част се развиваше по сходен начин, но този път българите бяха по-силни в края и изравниха.

Постепенно те стабилизираха играта си и демонстрираха постоянство, а това пролича най-вече в третия гейм. Отличи се Тодор Скримов. Най-вече благодарение на него националите стигнаха до пълен обрат.

В четвъртата част Сърбия взе инициативата и имаше предимство в резултата. Към края българите се вдигнаха на щурм и малко не достигна да решат спора с 3:1.

Все пак положителната енергия се пренесе в петата и решителна част. Тимът на Константинов поведе с 10:5. Пропиля аванса си, съперникът стигна до 10:11. Все пак България дръпна с 14:12, което означаваха два мачбола.

Тук обаче сърбите демонстрираха по-здрава психика и стигнаха до страхотен обрат, благодарение на сервис и грешки от страна на "трикольорите".

Така балансът ни до момента е две победи и две загуби.