Три загуби в три мача пред родна публика записа националният отбор по волейбол за мъже във втория кръг от Лигата на нациите (до миналата година Световна лига).

Тази вечер селекцията ни падна с 0:3 (17:25, 15:25, 21:25) от Русия, като нямаше много аргументи срещу далеч по-силния съперник. В петък тимът на Пламен Константинов загуби с 2:3 пред Сърбия, а вчера преклони глава пред Австралия с 0:3.

Така добрият старт в Китай - две победи и загуба, беше заличен.

На срещата с европейските шампиони имаше най-много публика в "Арена Армеец" - повече от 5000 зрители, но и тя нямаше как да помогне. Видя, че за момента разликата в класите между двата отбора е голяма. Това признаха всички в българския лагер, начело с треньора.

Нашите дадоха по-голям отпор само в третия гейм, докато в първите бяха тотално надиграни. Очаквано днес не игра контузилият се вчера титулярен разпределител Георги Братоев. Той бе заменен от младия Алекс Грозданов.

Най-резултатен за България отново е Николай Учиков с 10 точки.

№1 в София е тимът на Сърбия - с три победи, второто място е за руснаците, а третото за Австралия.

Следва турнир в Япония в края на идната седмица. Съперници на България са домакините, Италия и Полша - в тази последователност. В редиците на "трикольорите" няма да бъде Братоев.