Том Круз е направил няколко екстремни скока с парашут по време на снимките на филма „Мисията невъзможна: Разпад“. Кинокомпанията „Парамаунт пикчърс“ качи кадри от снимачния процес в своя канал в YouTube.

Няколко поредни вечери актьорът скачал от самолет, летящ на височина 7 километра, а отварял парашута си едва на 600 метра от земната повърхност. Така той на практика стана първият актьор, изпълнявал лично височинни скокове със забавено отваряне на парашута за филм. (А миг преди него от самолета скачал и операторът с камера, който да заснеме ефектните кадри.)

Този тип скокове, които се наричат HALO (от high altitude, low opening – голяма височина, ниско отваряне), са въведени през 60-те години от американските военновъздушни сили с цел незабележимо доставяне на военен персонал във вражеска територия. Присъствието им в шпионски екшън е нещо естествено. Но не чак толкова естествено е звездата на филма да изпълнява опасната каскада лично, без дубльор. Но когато звездата е Том Круз, това не е голяма изненада.

През август 2017 г. 55-годишният Круз се контузи по време на снимки. Докато се опитваше да скача от един покрив на друг, актьорът се блъсна в стена и си счупи подбедрицата. В резултат снимките бяха прекратени за два месеца.

Световната (и българска) премиера на „Мисията невъзможна: Разпад“ е на 17 юли.

 

 

Източник Площад Славейков