Хорър филм, вдъхновен от разкритията за опозорения продуцент Харви Уайнстийн, ще снима режисьорът Брайън де Палма, съобщава филмовият сайт „Дедлайн“.

Режисьорът на ужаса „Кари“ и криминалните филми „Белязаният“ и „Недосегаемите“ разкрива пред френското издание „Льо Паризиен“, че работи по сценария заедно с френски продуцент, чието име не е споменато – и историята във филма ще бъде доста близка до тази на Уайнстийн.

„Познавам доста от замесените хора, а и съм чувал много истории през годините. Моят герой няма да се казва Харви Уайнстийн, но филмът ще е хорър, със сексуален агресор и действието ще се развива в света на киноиндустрията”, казва Де Палма.

Според Де Палма, режисьорът трябва да спечели „доверието и обичта на актьорите“, а „да използва насилие на каквото и да е ниво, само за да задоволи лакомията и похотта си си, е най-лошото нещо, което може да направи“.

Брайън де Палма смята, че движението #MeToо и кампаниите срещу сексуалния тормоз и злоупотреба могат да доведат до фундаментални промени във филмите и начина, по който се произвеждат.

Ще бъде интересно да се види какво ще се случи, когато жените започнат да контролират естетиката – каза той. – Техният поглед е толкова различен от нашия, а повечето филми досега се правят основно за мъжкия поглед, за това, което иска да вижда мъжът.

Последният филм на Де Палма, който още не е тръгнал по екраните, са казва „Домино“ и разказва за датски полицай, който търси справедливост за убития си партньор. Участват Николай Костер-Валдау, Гай Пиърс и Карис ван Хутен (Мелисандра от „Игра на тронове“).

Площад Славейков.