Вратарят на "Ливърпул" Лорис Кариус е получил комоцио по време на финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид), което е "възможно" да е причинило двете груби грешки, при които испанският тим вкара първия и третия гол, информира Би Би Си.

Това е заключението на американски лекари. Германецът се е подложил на изследвания в клиника в Бостън.

Точната диагноза на Кариус е "визуално-пространствена дисфункция". Всичко започна в 48-ата минута, когато стражът получи удар в главата от Серхио Рамос в ситуация пред вратата на "червените". Той претендираше за нарушение.

В 51-ата Кариус прати топката в краката на Карим Бензема, който откри резултата. В 83-тата кълбото мина през ръцете на вратаря след далечен удар на Гарет Бейл.

Под медицинското заключение са се подписали д-р Рос Зафонте и д-р Ленор Хърджет. Те направиха и официално изявление, тъй като получавали много обаждания за състоянието на Кариус, откакто стана ясно, че той е заминал за САЩ на почивка, но и за изследвания и евентуално лечение.

"Получихме множество обаждания за здравния статус на вратаря на "Ливърпул" Лорис Кариус, казват медиците. - С разрешението на г-н Кариус предоставяме информацията за медицинското му състояние, за да се опитаме да предотвратим, доколкото е възможно, разпространението на непълна и грешна информация. На 31 май 2018 година г-н Кариус се подложи на обстоен преглед. След внимателно разглеждане на записа от мача, физическите прегледи, обективните показатели и оценката на всички данни, включително настоящите симптоми и тези, непосредствено след контакта, заключихме, че г-н Кариус е получил сътресение по време на двубоя, игран на 26 май тази година. Остатъчните симптоми на г-н Кариус и обективните признаци ни карат да предположим, че е била налице визуално-пространствена дисфункция, настъпила непосредствено след инцидента. Възможно е това да повлияе на представянето му..."

Кариус ще бъде изписан от болница, а Зафонте и Хърджет са оптимисти, че ще се възстанови напълно.

Германецът премина в "Ливърпул" от "Майнц" за близо 5 милиона паунда през 2016 г. Той получи смъртни заплахи след финала.