"Лудогорец" представи пред журналисти трите си нови попълнения, привлечени в последните дни. Това са кондиционният треньор Иван Диас, който идва от "Атлетико" (Мадрид), както и футболистите Драгош Григоре и Димо Бакалов.

Защитникът e румънски национал, който идва от катарския "Ал Сайлия", докато Бакалов се завръща, за последно той бе част от "Локомотив" (Пд). Той е автор на първия гол за "Лудогорец" в „А“ група.

„Моята история е много дълга в "Атлетико" (Мадрид), рече Иван Диас, който наскоро спечели Лига Европа с "дюшекчиите", а преди това беше на два финала в Шампионската лига. - Нуждаех се да изляза в чужбина и тази възможност ми бе предложена от "Лудогорец". Мисля, че мога да помогна на българския шампион. Ще се опитаме да подобрим физическите възможности на играчите, за да сме по-добри в Европа. Дойдох за да натрупам опит извън Испания, а и нямаше как да пренебрегна желанието на "Лудогорец"." 

Диас беше запитан как вижда шансовете на "орлите" за нов пробив в Шампионската лига.

„Да, много е възможно да играем в групите на турнира. Помня годината, в която "Лудогорец" игра срещу "Реал" (Мадрид). Не беше никак зле. Трябва да се опитаме да повторим това ниво”, рече испанецът.

Драгош Григоре се присъединява към сънародниците си Козмин Моци и Клаудиу Кешеру. 

„Приех офертата на "Лудогорец", защото имам огромен шанс отново да играя футбол на много високо ниво, коментира той. - Приоритетът ни е да играем в Шампионската лига. Аз съм тук, за да помогна това да се случи. Козмин Моци? Той ми е повече от приятел. Ще ми помогне много за по-бързата адаптация. Клаудиу Кешеру е добър играч. Знам, че е голмайстор в българския шампионат през последния сезон. Аз съм щастлив, че ще играя с него.“

Димо Бакалов е доволен, че се завръща у дома, както се изрази. Той отчете, че е бил много млад в първия си период, а сега има повече опит и се надява да получава шансове да играе, независимо от голямата конкуренция на всички постове в "Лудогорец".