"Коалиция "Белене"? Питайте ГЕРБ"

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на въпрос дали приема твърденията, че в парламента се е съставила коалиция между ГЕРБ и БСП по темата за рестартирането на проекта АЕЦ "Белене".

"Нашата позиция не е променяна от много време. Знаете колко време настояваме за АЕЦ "Белене". Бяхме антиевропейска партия. Нашата позиция е една и съща", каза още Нинова.

Според нея не е правилно "когато управляващите узреят за някое от предложенията на опозицията" това да се определя като коалиция.

Нинова коментира и посещенията на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов в Русия Според нея в момента България възстановява диалога и размразява отношенията с Русия. Нинова коментира и извиненията на Борисов пред Владимир Путин заради спрените енергийни проекти.

"По-скоро ми е интересно дали са повярвали на това извинение. Особена хладина имаше. Дали пък първо не трябва да се извиняваме на народа си", каза Нинова.

Според нея подробностите около АЕЦ "Белене" - кой ще строи, ще има ли държавно участие, да се гарантира, че няма да има корупция и т.н.

Нинова коментира и темата за българските превозвачи и т.нар. план "Макрон" Тя цитира мнения на самите превозвачи, че след вчерашното развитие по този въпрос те са в по-лоша ситуация от преди.

"Досега шофьорите трябваше да се връщат в България. Сега камионите трябва да се върнат в България. Тези камиони все още не могат сами да се карат. Не биваше да се хвърлят тези фойерверки, тази пи ар акция", каза Нинова.

И изтъкна, че въпросът тепърва ще се решава в залата.

"Много късно се включи българското правителство в тази битка. Трябва да търсим съмишленици. Защо досега не ангажирахме Гъция, Кипър, малките държави, които са засегнати", попита Нинова.

И изтъкна, че тази тема касае 120 хил души и над 10 хил. фирми.