Три летни вечери подред на голямата поляна в столичния Южен парк ще звучи българска популярна музика. От 15 до 17 юни БНР и Столична община организират „Радио парк фест“ с участието на звезди и изгряващи изпълнители – от Стефан Вълдобрев, Рут Колева и „Jeremy?“ до „Dead Man`s Hat“, победители в конкурса на Радиото „Пролет 2018“. На сцената ще излезе и един македонец – Влатко Стефановски. 

И трите вечери ще започват с диджей Мартен, който ще бъде и водещ на концертите, и подгряващ публиката от 18 ч. Диджей сетовете му ще бъдат съобразени с предстоящите изпълнители и жанра, в който свирят. Първият ден на парк феста, 15 юни, ще потопи слушателите в хип-хопа. На сцената ще излязат диджей Rawland, триото на Ангел Ковачев (познат от дуото„ Ангел и Мойсей“), Прея и  хип-хоп формацията „Bobo And The Gang“.

Съботната вечер е посветена на съвременната българска попмузика – със специалния гост от Македония, китариста Влатко Стефановски, който ще свири с Биг Бенда на БНР. След тях на сцената излиза Рут Колева, току-що завърнала се от европейско турне като подгряващ изпълнител на италианеца Марио Бионди. На финала Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще се опитат да убедят присъстващите, че „барът е до морето и морето е да бара“, макар и в Южния парк.

 

 

Формации с инди рок и алтернативно звучене ще озвучат неделята на софиянци. Публиката ще чуе „Dead Man`s Hat“, победители в конкурса на Радиото „Пролет 2018“, а наградата им е именно този концерт. Те ще използват шанса, за да представят първия си албум. След тях, малко преди да се отправят на турне в чужбина, на сцената излизат „Saint Electrics“. Финалът е за „Jeremy?“.

Всички концерти ще бъдат безплатни за публиката.

„Радио парк фест“ предлага събития не само за вечерите, но и за предиобедите. От петък до неделя под шатрата на Музикална къща БНР ще има образователна проява за децата – ще бъдат представяни музикални инструменти и звученето им, както и възможностите на човешкия глас. В демонстрацията ще участват музиканти от Симфоничния и Народния оркестър, от Биг бенда, както и певци от Смесения хор на БНР. Децата в публиката може да получат диск на формация „Радиодеца“.

В „музикалната палатка“ ще бъде представен и предстоящият сезон за четирите музикални състава на Радиото. Събитието ще бъде използвано и като шанс да се популяризира продукцията на съставите, излязла през последната година – много от записите им ще бъдат изложени за продажба.

Площад Славейков.