Няма да има мач в тежка категория на професионалния ринг между Кубрат Пулев и Дилиън Уайт. Поне няма да е скоро. По-рано днес стана ясно, че британецът ще се бие с новозеландеца Джоузеф Паркър, който наскоро загуби от Антъни Джошуа в оспоран сблъсък.

Срещата е на 28 юли в лондонската зала "О2 арена". Мениджърската агенция на Уайт публикува плакат на двубоя, на който личат логата на спонсори и на тв канала "Скай спортс", който ще го излъчва пряко.

Международната боксова федерация (IBF) насрочи мач Пулев - Уайт, победителят от който да стане основен претендент за пояса срещу световния шампион Джошуа. Имаше търг за организиране на мача, спечелен от американски промоутъри.

Наскоро бе обявено, че сблъсъкът може да е на стадион "Васил Левски". Дилиън Уайт обаче, който има само една загуба на профиринга - и той от Джошуа, ясно даваше да се разбере, че не иска Кобрата за съперник, още по-малко пък битката да е в България.

В британски медии мениджърът Еди Хърн, който представлява Джошуа и в момента е най-влиятелният импресарио в бокса, също беше скептичен, че ще има мач Пулев - Уайт. По думите му българинът искал прекалено много пари, а и двубоят нямало да е касов, особено ако е в София.

Сега не е ясно с кого ще се бие Кубрат Пулев и какъв статут ще има евентуална битка.