"Вашингтон Кепитълс" спечели шампионската "Купа Стенли" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада за първи път в 44-годишната си история. Столичани победиха с 4:3 "Вегас Голдън Найтс" в мач №5 от финалната серия и стъпиха на върха с 4:1 успеха.

Двубоят се игра в Лас Вегас.

Това е и първа титла за щатската столица в някоя от четирите големи професионални лиги от 1992 г. насам, когато "Редскинс" триумфира на Супербоул в американския футбол.

Капитанът на "Кепитълс" Александър Овечкин, един от най-великите хокеисти на нашето време, най-накрая излезе от списъка на величията, които никога не са вдигали "Купа Стенли". Нападателят бе определен за Най-полезен играч на плейофите и грабна отличието "Кон Смит".

Руснакът е истинска легенда във Вашингтон, той играе в тима от 2004 г. Неговият сънародник Евгени Кузнецов постави рекорд за "Купитълс" със записаните 12 гола и 20 асистенции в плейофите.

Десетки хиляди фенове отпразнуваха титлата на Овечкин и компания. Много от тях гледаха на видеоекран в баскетболната зала в столицата, след което излязоха по улиците.