Снощи в посолството на Русия в София се е провел прием по повод националния празник на Руската федерация 12 юни. Снимки от събитието бяха публикувани на фейсбук страницата на посолството.

Посланик Анатолий Макаров е отбелязал, че е много радостен и наблюдава с вълнение как „политическите отношения между нашите страни започнаха да се издигат до такова ниво на братска топлота и любов, каквото винаги е съществувало между руския и българския народ“.

Главен гост на приема е вицепрезидентът Илияна Йотова.

Украшението на вечерта беше изпълнението на духовия оркестър на Акадeмията на МВР на България под ръководството на диригента Александър Иванов“, пише още в профила на посолството.

На снимките се виждат още съпредседателят на групата за приятелство с Русия в Народното събрание Красимир Велчев (ГЕРБ), почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов (БСП), депутати от различни политически сили.

На приема е и Симеон Сакскобургготски заедно със съпругата си Маргарита.

На една от снимките Макаров получава подарък, но не се вижда лицето на дамата, която му го връчва – от едната страна на тениската пише „Уважаеми г-н Макаров, при посещението си в Стара Загора вие обещахте...“, но не се вижда как продължава изречението от другата страна на подаръка.