Шампионът на "Ролан Гарос" Рафаел Надал ще защитава титлата си на финала в неделя срещу Доминик Тийм (Австрия). Испанецът се стреми към 11-ти триумф на клея в Париж, докато за Тийм това е първи финал в турнир от Големия шлем.

През миналата година Доминик Тийм стигна до полуфинал. Днес той преодоля и това препятствие, като спря сензацията Марко Чекинато (Италия) - 7:5, 7:6(10), 6:1.

Чекинато, който доскоро нямаше нито една победа в Шлема, отстрани Новак Джокович, Давид Гофен и Пабло Кареньо Буста, а и срещу австриеца направи силен мач. Той стартира на "Ролан Гарос" под номер 72 в света, а в понеделник ще е в топ 30.

След това Рафа Надал беше непоклатим срещу Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) - 6:4, 6:1, 6:2. Досега испанецът не е губил на финал на Откритото първенство на Франция. Той изравни рекорд на Роджър Федерер - единствения друг тенисист в историята с 11 преки двубоя за титла в Шлема. Разликата е, че Маестрото е със 7 титли от 11 възможности на "Уимбълдън" досега, докато Рафа може да запише 11 от 11.

В събота е финалът при жените - водачката в схемата Симона Халеп (Румъния) се изправя срещу Слоун Стивънс (САЩ).