Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов присъства на празника на горнооряховския суджук, съобщиха от ГЕРБ Уникалното кулинарно изложение се провежда за поредна година в Горна Оряховица.

Заедно с Цветанов бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов, народните представители от ГЕРБ-Велико Търново Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова, домакинът на събитието и кмет на града Добромир Добрев, заместник-областният управител Детелина Борисова и кметът на Лясковец Ивелина Гецова. 

"Традиционният за региона горнооряховски суджук е една от първите защитени географски марки у нас - нещо, което успяхме да постигнем в първия мандат на ГЕРБ. Географското разпределение на подобни продукти е наша идентичност и популяризирането на тази марка води до още по-голяма разпознаваемост на региона и превръщането му в добра туристическа дестинация", посочи Цветан Цветанов.

Заместник-председателят на ГЕРБ поздрави кмета Добрев за това, че през годините съхранява тази традиция, превърнала се в емблема на Горна Оряховица.

"С  работата си, екипа си и подкрепата, която има от общинските съветници и правителството, заедно с европейската солидарност, кметът Добрев ще развива града, за да става все по-хубаво и приятно място за живеене“, категоричен бе Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че вече са видими и резултатите от реализирания проект на стойност 5.5 млн. лв. за подобряването на градската среда. „Близо 2 милиона лева от тях са вложени в парк „Детски кът“, който стана наистина фантастичен", изтъкна той.

По време на празника Цветан  Цветанов имаше възможността да разговаря и с десетки жители и гости на Горна Оряховица. По-късно той се наслади и на изпълненията на местни и гостуващи самодейни състави, чиито концерти са част от богатата културна програма на събитието.