„Визия за България” се нарича управленската алтернатива, която БСП ще представи на национално съвещание на 21 юни. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на днешния пленум на „червените”.

По проекта работят експерти от БСП, както и учени от БАН, които вече са представили свои предложения за политики и решения.

Корнелия Нинова не пропусна да нападне премиера Бойко Борисов.

„През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи.

През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. 

Днес той е в ролята на обединител - обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет”, заяви тя, цитирана от бТВ.

Нинова припомни и че БСП са сигнализирали за фиктивни преминавания на товари през нашите гранични пунктове, а по-късно информацията е била потвърдена и от европейските органи, които са започнали разследване.