Рафаел Надал за 11-и път вдигна победоносно ръце на финала на "Ролан Гарос" - втория за годината турнир от Големия шлем. 

В мача за титлата испанецът победи с 3:0 (6:4, 6:3, 6:2) Доминик Тийм (Австрия). Краля на клея нито веднъж не е губил финал в Париж, в цялата си кариера той има само две поражения на Откритото първенство на Франция.

Така титлите му от Големия шлем вече са 17. Само Роджър Федерер има повече - 20.

Тази година Надал даде само един сет на съперниците си в целия турнир, след като през миналата и това не успяха да направят.

Днес реална интрига имаше само в първия сет. Матадора направи пробив за 2:0, но Тийм отвърна и изравни. При 5:4 в своя полза обаче шампионът удари отново, при това на нула. И взе аванс след 6:4.

Нататък той играеше все по-солидно и за всички бързо стана ясно какво предстои - коронация, която сме виждали вече доста пъти. Доминик Тийм направи силен турнир. След два поредни полуфинала той игра и за титлата.

Ясно е, че това са двамата най-силни играчи на клей в момента. Балансът им е 7:3. Наскоро австриецът би Рафа на четвъртфинал в Мадрид. Когато става дума за "Ролан Гарос" обаче, шансовете на опонентите на Краля са нищожни.

Не е ясно още колко време ще е така. А сега започва сезонът на трева.