Китайците напразно се опитваха днес да открият оригиналната "пословица", приписана на Средната империя от Иванка Тръмп, дъщерята на американския президент, докато той разговаряше със севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде Франс прес.

"Скептикът не бива да прекъсва онзи, който действа - китайска пословица", написа снощи Иванка Тръмп в туитър часове преди историческата среща между двамата лидери в Сингапур, след като се чуха съмнения дали американският президент ще постигне истинска денуклеаризация на Корейския полуостров.

Цитатът слиса интернет потребителите в Китай, които напразно търсиха подобна пословица в културното наследство на страната, отбелязва АФП.

"Нашият главен редактор не разбира за коя пословица става дума. На помощ!", призова справочният отдел на СИНА, дружеството администратор на социалната мрежа уейбо, "китайския туитър".

Хиляди изпратени постове показват, че посетителите на платформата не успяват да стигнат до единно мнение за произхода на цитираната пословица. А някои без колебание се подиграват на президентската дъщеря, която е и съветник в Белия дом.

"Намерила е тая мъдрост в курабийка с късметче от "Панда експрес", иронизира потребител на уейбо по повод сладкишчетата с послания, раздавани за десерт в известната верига китайски ресторанти в САЩ.

Иванка Тръмп е популярна в Китай, по-специално защото разпространи видеозапис, на който шестгодишната й дъщеричка рецитира стихче на мандаринско наречие.