Басистът на норвежката блек метъл банда Abbath напуска, съобщиха музикалните сайтове. По-интересна е мотивацията на музиканта King of Hell, който за краткост нарича себе си просто King.

Кинг няма да е повече част от бандата в резултат на конфликти относно лириката в предстоящия албум, съобщава лейбълът Season of Mist вчера.

Стиховете към... хм... песните на блек метъл формацията били вдъхновени от швейцарския психиатър и психолог Карл Густав Юнг. И докато родният шоубизнес се занимава с "яката дупара" например, басистът Кинг съобщава, че намира "връзката на Юнг с християнския мистицизъм несъвместима с имиджа на бандата".

Песен на Abbath може да чуете по-долу, стига да разберете текста.

 

 

Кинг коментира:

"Пожелавам на членовете на бандата, издателите и екипа всичко най-добро при предстоящите концерти и албум. Самата музика не е нищо по-малко от брилянтна! Трябва да съхраня това, което съм като артист, и с уважение да стъпя настрани."

Групата скоро ще коментира кой ще замести музиканта, но оттам отсега съобщават, че няма да отменят нито едно предстоящо шоу.

Abbath е сформирана през 2015 г. от бившия китарист на Immortal Абат Дуум Окулта. Те имат единствен албум - от 2016 г. Бяха на концерт в София в Mixtape 5 през януари 2016 г.