Президентът на САЩ Доналд Тръмп отвърна на актьора Робърт де Ниро, наричайки го "индивид с много нисък коефициент на интелигентност, който е получил твърде много удари в главата от истински боксьори във филмите".

Изказването на Доналд Тръмп в туитър е в отговор на ругатнята на Де Ниро по негов адрес, изречена по време на церемонията за наградите "Тони", както и на извинението за "идиотското поведение на президента" на САЩ, поднесено от актьора на канадския премиер Джъстин Трюдо.

Тръмп посвети два последователни туита на Де Ниро - както често прави, когато органичението за брой знаци на съобщение, заложено от социалната мрежа, спре полета на мисълта му. 

 

 

 

 

Американският президент нарича Де Ниро "индивид с много нисък коефициент на интелигентност, който е получил твърде много удари в главата от истински боксьори във филмите". И продължава:

"Гледах го предишаната вечер и наистина вярвам, че той може да е бил punch-drunk (идиом и боксов жаргон, който означава зашеметен или оглупял от серия удари - б.р.). Предполагам, че той не осъзнава, че икономиката ни е по-силна от всякога с най-висока заетост и много компании се завръщат в нашата страна. Събуди се, Punchy!"

Това далеч не е първата задочна словесна престрелка между актьора и президента. Де Ниро наричаше Тръмп "откачен" и го критикуваше още преди да бъде избран за държавен глава на САЩ.