Осем български граждани на възраст между 14 и 16 години са заподозрени в изнасилване на 13-годишно момиче в Германия. Това съобщи германският в. "Билд" като се позова на местните власти.

Шестима от предполагаемите извършители са арестувани, а двама се издирват. Предполага се, че може да са избягали в чужбина.

Престъплението е било извършено на 21 април, но досега полицията не е разпространявала официална информация, за да не травматизира жертвата допълнително.

Според германския вестник момичето е пресрещнато в парка в град Велберт от извършителите, докато се прибирало от тренировка по плуване. Преди това те тормозили нея и нейни приятелки в района на плувния басейн във Велберт.

Според местната прокуратура двама от младежите са изнасилили девойката, а останалите са заснели престъплението с мобилните си телефони. Минувачка помогнала на момичето и се обадила в полицията. 

"Видеото от мобилните телефони подлежи на криминална експертиза", казва прокурорът Волф-Тилман Баумерт. "Заподозрените са идентифицирани. Разследването продължава."