Руска депутатка призова сънародничките си да не завързват интимни контакти с чужденци по време на Световното първенство по футбол, предаде Нюз.Ру.

Такова поведение води до раждане на деца в непълни семейства, заяви пред радио "Говори Москва" комунистката Тамара Плетньова - председател на Комисията по въпросите на семейството, жените и децата в Думата.

"Дори да се омъжат, им отвеждат децата, след това тя не знае как да го върне. После идват при мен в Комисията такива, плачат момичетата, че им отвели детето, взели им го и т.н. Бих искала в нашата страна да се женят по любов, няма значение от каква народност са, да бъдат граждани на Русия, които да изграждат добро семейство, да живеят задружно, да раждат деца и да ги възпитават", каза Плетньова.

Тя твърди, че след лятната олимпиада през 1980 г. в Москва се появили много самотни майки.

"Тези дечица след това страдат и страдаха още по времето на съветската власт. Добре, че са от една раса, ами ако бяха от друга раса - още по-зле. Трябва да раждаме свои деца", смята депутатката, но уточнява, че не е националист.

През март Тамара Плетньова се прочу с обвинението си с думите към журналистки, които обвиниха депутата Леонид Слуцки в сексуални домогвания. Тя заяви тогава, че те са си виновни сами, тъй като се обличали предизвикателно.