Премиерът Бойко Борисов навършва днес 59 години. На рождения си ден Борисов бе зает с международни държавнически дела по време на визитата си в Израел. Срещна се с премиера Бенямин Нетаняху, с президента на държавата, проведе и още няколко срещи, говори за мир, за спасяването на българските евреи..

Сред това Борисов отиде на аудиенция при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети (Патриарх на Светия град Йерусалим, на цяла Палестина, Сирия, Арабия и отвъд река Йордан, на Кана Галилейска и Светия Цион). Поклони се и на Божи гроб.

За аудиенцията си при Теофилос Трети премиерът написа:

"Благодарих му за възможността да се докоснем с българската делегация до това свещено и непреходно място".

 

Поклонение на Божи гроб:

 

Преди това по време на срещата с президента на Израел Реувен Ривлин Борисов получи и торта, и изпълнение на "Happy Birthday" в залата. След официалните приветствени думи Ривлин сам запя известната песничка за рожден ден. Българският премиер пък духна свещичката върху тортата. 

"Понеже много одъртяваме и гледах да го мина в работа този ден", обясни рожденикът защо е на работно посещение в Израел.

Прочувствено писмо от лидера на "Атака" и водач на депутатите от "Обединените патриоти" Волен Сидеров по случай рождения ден на премиера се появи в социалните мрежи. Ето го и него - в оригинал на кадър: