"Ботев" (Пловдив) и "Литекс" сътвориха голов спектакъл за 3:3 в един от най-интересните мачове от четвъртия кръг на "А" група. Домакините поведоха с 2:0 на централния терен в "Коматево", като нашега гостите стигнаха до пълен обрат, но "канарчетата" успяха да вкарат отново, така двата съперника разделиха по една точка.

В 26-ата минута "жълто-черните" вече водеха с 2:0 с попадения на Иван Цветков и Лъчезар Балтанов. Шанс за "Литекс" е, че бързо успя да върне един гол - чрез Джордан в 29-ата. Две минути преди края на полувремето Страхил Попов, който асистира за 1:2, сам направи резултата равен. Това не бе всичко - в даденото от съдията продължение Асприля направи обрата пълен и шокира пловдивчани!

В 68-ата две от резервите на "Ботев" - Юнес Хамза и Милен Гамаков, изработиха трети гол за "канарчетата", като точен бе бургазлията. А в 85-ата Томаш Иршак получи червен картон и ботевци доиграха двубоя с десетима.

В същото време Черно море изненада мнозина, като допусна 0:1 у дома от "Марек". Със същия резултат приключи столичното дерби между "Локомотив" и "Славия" - в полза на "железничарите". Иво Иванов вкара единствения гол в 45-ата минута.

В момента играят "Локомотив" (Пловдив) и "Лудогорец".

За утре останаха срещите ЦСКА - "Хасково" и "Берое" - "Левски", и двете с начален час 20:00.