Григор Димитров приключи участието си на силния турнир "Роджърс къп" от сериите "Мастърс 1000" в Торонто (Канада) след загуба с 2:0 сета (6:4 6:3 ) от 15- ия в света Жо-Вилфред Цонга. Французинът продължава да бъде непреодолимо препятствие за първата ни ракета, като от изиграните четири срещи до момента, Димитров е спечелил едва един сет.

В днешната среща си пролича умора в играта на българина. Припомняме, че Гришо достигна до тази фаза на надпреварата след като изигра три последователни три-сетови мача, в които отстрани Доналд Йънг (САЩ), Томи Робредо (Испания) и Кевин Андерсън (ЮАР). Явно изтощителните двубои са изцедили силите на Димитров и днес той не успя да намери ритъма си на игра. Липсваше стабилност в подаванията му, което улесни задачата на Цонга и той на три пъти успя да пробие сервиза на първата ни ракета.

Въпреки това  феновете в Торонто не спряха дори за миг да подкрепят нашето момче и по трибуните на Централния корт се чуваше само "Григор, Григор!"

Благодарение на силното си представяне в Канада, Димитров си заработи чек за $147,800 от наградния фонд, както и 360 точки за ранглистата, които обаче няма да доведат до изкачване и през следващата седмица Григор отново ще е под №8 в света.

За тенисиста ни няма да има никакво време за почивка, тъй като в началото на следващата седмица му предстои участие в турнира от сериите ‘Мастърс 1000” в Синсинати.