Телефонно обаждане от Владимир Путин прекъсна пресконференцията на селекционера на Русия Станислав Черчесов след гръмката победа на Русия над Саудитска Арабия с 5:0 в мача на откриването на Световното.

"Обади се държавният глава, за да ни поздрави, продължи бившият вратар, играл в САЩ '94 и на Евро '96. - Помоли ме да предам поздравленията му на целия отбор и да продължим да играем по същия начин."

Началото е отлично, но сериозните мачове в групата предстоят за Русия и Черчесов отчете това. На 19 юни от 21:00 часа домакините играят с Египет в Санкт Петербург. Днес от 15 часа "фараоните" излизат срещат Уругвай в другия мач от група А.

"Направихме първата крачка, но идва мач с по-сериозен опонент, рече треньорът. - Още не знаем дали Салах се е възстановил и дали ще играе, а дори без него Египет е много силен тим. Няма да е лесно. Мачът със Саудитска Арабия показа, че сме на прав път. Това е само началото обаче. При други обстоятелства резултатът можеше да е 1:1."

Срещу Египет руснаците най-вероятно ще бъдат без една от звездите си - халфа Алан Дзагоев, който получи контузия и беше заменен принудително след половин час игра.