Уругвай измъкна победата от Египет - 1:0 в края във втория мач от група А на Световното в Русия. Вчера Сборная разгроми Саудитска Арабия с 5:0.

Гол за защитника Хосе Хименес в 89-ата минута с глава след центриране от свободен удар донесе много ценни три точки за урусите. Те бяха по-добри и спечелиха напълно заслужено срещу игралия прекалено предпазливо тим на Египет, лишен от Мохамед Салах.

Голмайсторът на "Ливърпул", рожденик днес, който получи контузия в рамото на финала на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид), остана на резервната скамейка, независимо от твърденията, че е напълно възстановен и готов да излиза на терена.

Това се отрази на "фараоните", които за цял мач не записаха нито едно 100-процентово положение.

Преди почивката ще се запомни ситуация след корнер, при която Луис Суарес не уцели топката отблизо. През втората част Уругвай тръгна по-смело напред. Още два пъти Суарес можеше да се разпише, но в първия случай бе спрян от вратаря Ел Шенауи, а във втория не взе най-доброто решение.

Дойде ред и другата звезда в атаката на Уругвай - Едисон Кавани, да пропусне. Той първо отправи хубав удар, отразен от стража, после нацели и греда от фаул.

Така се наложи защитник да порази мрежата на египтяните и Хименес го направи малко преди последния съдийски сигнал. Тук дори игралият много силно Ел Шенауи не успя да се намеси.

Така преди вторите мачове Русия води с 3 точки и 5:0, Уругвай е на второ място с 3 т. 1:0, Египет е трети, а саудитците - четвърти. Ако "фараоните" искат да продължат, трябва да рискуват повече срещу руснаците на 19-и. Ключово е и това дали ще могат да разчитат на Салах.