Кристиано Роналдо е постигнал извънсъдебно споразумение с испанската прокуратура и ще получи 2 години условно за укриване на данъци, пише в. "Ел Мундо". Също така голмайстор №1 в историята на "Реал" (Мадрид) ще заплати 18,8 милиона евро към държавната хазна.

Двете страни водеха преговори от няколко месеца. Обвинението имаше претенции за по-висока финасова санкция - близо 26 млн. Роналдо пък упорито твърдеше, че не е извършил нищо нередно, бил станал жертва на славата си и т.н. и т.н.

Проблемите на португалеца, който тази вечер от 21 часа излиза в първия си мач на Световното именно срещу Испания, започнаха през миналата година. През лятото той дори заплаши, че ще напусне "Реал" - огорчен от отношението към него, но все пак остана.

Сагата е напът да приключи без да влезе в съдебната зала, което е било желание на Кристиано, независимо дали ще продължи да носи екипа на "белите".

Той няма да влезе в затвора, тъй като в Испания всички присъди до 24 месеца са условни. Любопитно е, че подобна бе съдбата на големия съперник на Роналдо - Лео Меси (двамата явно се "съревновават" във всичко, дори в данъчните измами). Аржентинецът получи 21 месеца и доста по-ниска финансова санкция - 2,1 млн. евро.

От Роналдо прокуратурата искаше 14,8 млн. от данъци и още 11 млн. глоба.