Иран щастливо победи Мароко с 1:0 в първия мач от група В на Световното в Русия. Тимът се бранеше през целия двубой, който вървеше  към напълно заслужено 0:0.

В четвъртата минута на добавеното време (6 мин) Азиз Бухадуз си вкара автогол - той засече топката с глава в собствената си врата след центриране от свободен удар за персийците.

Мачът започна с надмощие за африканците. Те стигнаха до разбъркване пред вратата на Иран, при което голът бе много близо. В 43-тата минута селекцията на популярния португалски треньор Карлуш Кейрош стигна до чиста ситуация, при която Сердар Азмун изскочи сам срещу стража, но не успя да го преодолее, а негов съотборник веднага след това не уцели опразнената врата.

През първото полувреме, въпреки липсата на много голови положения и звезди, футболът беше на добро ниво. Така бе и в началото на втората част, в която Мароко отново опита да стигне до попадение.

Постепенно обаче гледката на терена стана грозна. Зачестиха нарушенията, единоборствата и спиранията на играта, имаше две принудителни смени. 0:0 щеше да е справедлив и логичен резултат, но Иран стигна до втората си победа на Мондиали. Падна първият автогол на Световното.