Сърбия победи Коста Рика с 1: 0 в мач от група Е на Световното първенство по футбол в Русия. В 56-ата минута Александър Коларов вкара великолепен гол от пряк свободен удар.

Футболистът на "Рома" прати топката в горния ляв ъгъл във вратата на Коста Рика.

Топката бе заложена по-скоро към десния фланг на нападението на Сърбия. От тази позиция Коларов демонстрира чудесния си ляв крак.

През първото полувреме сърбите атакуваха повече, но пък футболистите на Коста Рика бяха по-ефективни. В 12-ата минута Джанкарло Гонсалес получи топката на перфектна позиция - на границата на вратарското поле. Въпреки, че той бе абсолютно сам ударът му с глава изпрати топката в аут.

Полувремето ще се запомни и с много красиво изпълнение на Сергей Милинкович-Савич от Сърбия. Той направи великолепна задна ножица, но Кейлор Навас спаси. Страничният съдия вдигна засада, но такава нямаше.

Сърбите започнаха активно и второто полувреме. В 50-ата минута Митрович излезе сам срещу вратаря Кейлор Навас. Вратарят на "Реал" (Мадрид) обаче изби удара му.

В 76-ата минута Тадич центрира, топката отиде у Костич, но той я отби, вместо да я отправи към вратата на Навас.

В 87-ата минута Митрович излезе сам срещу Навас и падна, след като защитник на Коста Рика се появи в близост до него. Дузпа обаче не бе отсъдена, като повторенията показаха, че решението на съдията  Маланг Диедиу от Сенегал е правилно.

В края на мача звездата на "Манчестър Юнайтед" Неманя Матич влезе в остро пререкание с човек от щаба на Коста Рика, който не му даде топката, за да изпълни бързо тъч.