Мексико победи Германия с 1:0 в първия мач от група F на световното първенство в Русия. Победата е голяма изненада, но е напълно заслужена.

В 39-тата минута Лосан вкара гол след много добра контратака на мексиканските футболисти. Той бе изведен на добра позиция от Хавиер Ернандес-Чичарито.

През цялото първо полувреме Мексико бе по-активния отбор и определено превъзхождаше актуалния световен шампион. "Ацтеките" пропуснаха много положения, като с най-голям пропуск се отличи Чичарито в 21-ата минута. Малко след гола германците получиха право да изпълнят пряк свободен удар. Тони Кроос показа майсторство, но топката се отби в гредата, след като бе отразена от вратаря на Мексико.

През второто полувреме германците започнаха с масирани атаки. Въпреки това играчите на Мексико също имаха своите шансове. В 57-ата минута Чичарито пусна пас в наказателното поле на Германия към Вела. Пасът обаче бе малко назад и Вела не успя да овладее топката.

Германците също създадоха много опасности. В 66-ата минута Боатенг центрира в наказателното поле на Мексико, където Кимих със задна ножица прати топката над вратата. Малко преди това Дракслер опита удар с десния крак, но бранител застана на пътя на топката.

В 71-ата минута при поредната контратака на Мексико Чичарито падна в наказателното поле на Германия. Страничният съдия обаче вдигна засада, каквато нямаше. Минута след това Ройс на два пъти стреля към вратаря Очоа от седем-осем метра, но не успя да вкара.

Томас Мюлер също имаше шанс да стреля към вратата на Мексико, но несполучливо. "Ацтеките" на няколко пъти имаха възможност да контраатакуват при числено преимущество, но им липсваше достатъчно класа в завършващата фаза.

В края на мача Марио Гомес направи сериозен пропуск от границата на наказателното поле. Съотборникът му Бранд отправи страхотен удар от дъгата, но не му достигна шанс. Мексиканците демонстрираха изключително себераздаване, което в крайна сметка им спечели мача.

Това е първа загуба на Германия в първия мач на Световно от "Испания '82", когато "железните" отстъпиха с 1:2 на Алжир. Но после стигнаха до финал, на който загубиха от Италия с 1:3.