Националният отбор по волейбол записа най-впечатляващата си победа в турнира Лига на нациите - 3:2 срещу олимпийския шампион Бразилия в Двореца на културата и спорта във Варна пред повече от 4000 зрители.

Домакините водеха в геймовете през целия мач, а "селесао" догонваше - 25:22, 19:25, 25:15, 18:25, 15:12.

Така балансът на тима на Пламен Константинов от двубоите в морската ни столица 2:1. Нашите биха Бразилия и Канада, а загубиха само от Франция в петък.

Българският тим започна срещата с много настроение и желание за битка срещу един от най-силните отбори в света. Теодор Салпаров и компания поведоха в резултата и до края на първия гейм не допуснаха сривове.

Втората част вървеше равностойно, но този път "лъвовете" догонваха. В края на гейма Бразилия успя да се наложи и изравни резултата. В третата част обаче на южноамериканците им се случи нещо, което рядко изживяват - да бъдат надиграни напълно.

Всичко вървеше отлично в редиците ни, така спечелването на гейма на 15 дойде логично - 2:1. В четвъртата част ролите се поразмениха след смени в състава на гостите и резултатът отново бе изравнен.

Така се стигна до тайбрек, който вървеше точка за точка до средата на гейма. Тогава, подкрепяни от пълната зала, българите взеха преднина и не я изтърваха до края - 15:12 и 3:2.

Пламен Константинов днес заложи на следния стартов състав: Георги Сеганов, Боян Йорданов, Николай Пенчев, Валентин Братоев, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров - либеро.