Изненада № 2 в четвъртия ден на Световното - Бразилия и Швейцария направиха 1:1 в качествен мач от група Е. 

Филипе Коутиньо откри резултата със страхотен гол в 20-ата минута. В 50-ата обаче Стефан Цубер изравни с глава в ситуация, в която извърши нарушение в атака.

По-рано днес Мексико победи световния шампион Германия с 1:0. Така три от големите фаворити за титлата - бундестимът, Аржентина и Бразилия тръгнаха доста колебливо на първенството. Но това още нищо не означава.

"Селесао" имаше на разположение най-добрия възможен състав в момента, но показа доста колебания във всички фази и компоненти. "Златистите" започнаха активно и до отбелязване на гола на Коутиньо - негов специалитет отляво на атаката с неспасяем шут с фалц, имаха преимущество.

След това Неймар (разочарова днес, отличи се единствено с прическата си) и компания отстъпиха и дадоха доста пространства на своя съперник.

Това продължи и през втората част. В тези минути Швейцария впечатли с комбинативния си и нападателен футбол. "Часовникарите" се надиграваха с фаворизирания (и с основание) си съперник.

В 50-ата Цубер избута Миранда при корнер и отблизо изравни с глава. Съдията прецени, че няма основание за допитване до VAR. В случая обаче доста по-груба е грешката в защитата на Бразилия.

Имаше още една спорна ситуация, но в наказателното поле на Швейцария, когато бразилците имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Габриел Жезус след почивката.

А Бразилия опита да натисне, но това истински се случи чак в края на срещата. Тогава вратарят Ян Зомер трябваше да се намесва няколко пъти и го направи. Латиноамериканците имаха и малшанс в 2-3 ситуации.

Междувременно Швейцария организира няколко отлични контри, в които липсваше завършващ удар или пас.

В другия мач от групата по-рано днес Сърбия спечели с 1:0 срещу Коста Рика.