"Г-жа Тръмп мрази да вижда разделени деца от семействата им и се надява, че двете страни в Конгреса - републиканци и демократи, най-накрая ще стигнат до успешна имиграционна реформа", обяви първата дама на САЩ Мелания Тръмп в специално изявление чрез говорителката си.

Съпругата на държавния глава много рядко взима отношение по политически въпроси, припомня Си Ен Ен.

"Мелания Тръмп вярва, че САЩ трябва да са страна, в която се спазват всички закони, но същото така и страна, която се управлява със сърце", добави Стефани Гришам, шефката на отдела за комуникация на първата дама.

Администрацията на Тръмп определя като престъпление нелегалното влизане в САЩ и при залавяне разделя децата от възрастните още на границата. Малолетните се настаняват в общежития докато трае процеса срещу възрастните, но няма регламент за тяхното събиране в бъдеще. Само до края на май тази година по този начин са отделени от семействата си над 2000 деца.

Президентът Доналд Тръмп обвинява демократите, че спъват реформите и не приемат законите за имиграцията. 

"Демократите са добри само в три неща - високи данъци, висока престъпност и обструкции. Тъжно", коментира вчера в туитър милиардерът. 

Мелания не се е появявала на публични места повече от месец след като й направиха операция за отстраняване на тумор в бъбреците.