От днес Роджър Федерер отново е №1 в обновената ранглистата на ATP. Маестрото спечели турнира на трева в Щутгарт, но и достигането до финала му осигури завръщането на върха, където изпревари Рафаел Надал - 8920 срещу 8770 точки.

В двубоя за титлата в германския град Федерер се наложи над Милош Раонич (Канада) с 6:4, 7:6(3). На полуфинала той преодоля Ник Кириос (Австралия) с 2:1 сета (6:7(2), 6:2, 7:6(5) във вълнуващ мач.

Това е титла №98 за Роджър в АTP тура. Той може да стигне кота "100" още в сезона на трева, ако защити титлите в Хале и на "Уимбълдън".

Григор Димитров, който е пети в листата, започва днес участието си на турнира в "Куинс клъб" край Лондон. Той ще играе на двойки заедно с Райън Харисън (САЩ) срещу Кайл Едмънд и Нийл Скупски, а двубоят ще започне след 14:30 часа наше време.

На сингъл Гришо изтегли труден жребий за една от любимите си надпревари. Неговият първи съперник на сингъл е винаги неудобният Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина). При успех Димитров ще се изправи най-вероятно срещу Новак Джокович.