"Арсенал" спечели първия трофей в английския футбол за сезона - тимът на Арсен Венгер срази с 3:0 шампиона "Манчестър Сити" в двубоя за трофея "Къмюнити шийлд", наричан и мач за Суперкупата.

На стадион "Уембли" в Лондон "топчиите" имаха превъзходство през първото полувреме, увенчано с голове на Санти Касорла в 21-ата минута и на Аарън Рамзи в 42-ата. "Артилеристите" влязоха в мача доста по-добре, с ясното намерение да го спечелят, докато в тима на "Сити", лишен от осем основни футболисти, още царуваше ваканционно настроение.

"Гражданите" тръгнаха да коригират нещата след почивката, ала след точно час игра Оливие Жиру матира за трети път Уили Кабайеро. Така докрая срещата се доиграваше. За "Арсенал" като титуляр излезе най-скъпата и ценна лятна покупка в тима до домента - Алексис Санчес, привлечен от "Барселона". В същото време вече бившият лидер на защитата на "Арсенал" - Томас Вермален, бе представен като ново попълнение на каталунците.

Отборът на Венгер спечели за 13-и път в историята си Суперкупата и феновете имат основания за приповдигнато настроение преди старта на Висшата лига идния уикенд. Въпреки поверието, че който грабне този трофей, обикновено не става шампион.

А отново с надежди за връщане на трона ще посрещнат шампионата и обичащите "Ливърпул", особено след вихреното 4:0 над "Борусия" (Дортмунд) в последната контрола преди старта. На "Анфийлд" головете за "червените" реализираха Даниел Стъридж, Деян Ловрен, Фелипе Коутиньо и Джордан Хендерсън.