"Берое" победи с 2:1 "Левски" при четвъртия дебют на Георги Иванов-Гонзо като старши-трениьор на "сините". Отборът от Стара Загора постигна първата си победа от началото на сезона в IV кръг на "А" ПФГ.

Освен че бяха подкрепяни от легендарната си публика, домакините от "Берое" имаха тази вечер и 13-и играч. Това бе вратарят Стефано Кунчев, който игра само едно полувреме, но с чиито безценни асистенции нападателят Жуниор Мапуку вкара и двата гола за "заралии". При това до последно се смяташе, че тъмнокожият футболист няма да играе, тъй като бе в открит конфликт със старши треньора Петър Хубчев.

Първо, още в 5-ата минута Кунчев реши да пресича подаване на Самир Аясс, но изчисти топката в краката на Мапуку, който се възползва от подаръка и откри резултата. Таранът покачи на 2:0 в 21-ата, когато получи втори подарък от "синия" вратар. Това стана при нескопосан опит на Кунчев да изчисти една наглед безобидна топка. Мапуку не можа да вкара трети гол малко по-късно, когато стреля неточно, останал сам срещу Кунчев.

Гостите успяха да намалят чрез Домовчийски в 36-ата минута. През второто полувреме "Берое" удържа резултата. Пет минути преди края Радослав Димитров от "Левски", известен с прякора Лео Меси, нацели гредата на беройската врата. До изравняване така и не се стигна.

На мача присъства Димитър Димитров-Херо, който е спряган за бъдещ главен мениджър на "Левски". Пред БНТ бургаският специалист заяви, че ще има по-официални разговори за работа в "синия" отбор след мача.

Димитър Димитров-Херо гледа "Левски" срещу "Берое" в Стара Загора.