Разразилата се буря с проливен дъжд в столицата затрудни изключително трафика в центъра на града. Ключови кръстовища се превърнаха в реки.

Протекоха тавани на търговски центрове, метростанция „Сердика” се наводни, както и подлезът при Софийския университет. Входът на метростанция "НДК" остана под вода, към 19 часа не беше възможно да се влезе там. На метростанция "Г. М. Димитров" водата стигна до релсите. 

 

<

Около 200 сигнала са получени на аварийното звено в Столичната община за затруднено движение и за наводнени улици и квартали. По булевардите „Г. С. Раковски” и „Васил Левски” изби и канализационна шахта.

Заради поройния дъжв временно е спряно движението на някои трамваи по пл. "Възраждане", по бул. „Дондуков”. На някои места в града не работят светофарите. Всички аварийни екипи работят по отстраняване на повредите, съобщиха от Столичната община.

Във Facebook групата "Забелязано в София" потребители споделиха видеоклипове на столичен мол, който протече след обилния дъжд.

В Twitter също се появи клип на друг търговски център, който е протекъл.

 

 

От НИМХ предупреждават за възможност от локални наводнения. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. 

В столичния квартал "Младост" колите плават във вода. Най-силно засегнати са: хотел "Шипка", метростанция "Витоша", църквата в подлеза на хотел "Балкан", подлезите при Централна гара, спортното министерство, гаража на СДВР, 184 ЦДГ в "Лозенец", Лъвов мост, Банка ДСК на "Княз Александър І", Театър 199, заведения и ресторанти на приземните етажи, над 10 подлеза, болница "София мед", ЦСМП - София (Сточна гара), Министерството на туризма, Информационен център на Министерството на отбраната. 

Припомняме, че жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е в сила за цялата страна. Очакват се краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Количествата на валежите ще достигат до 25-30 л/кв.м.