Тимът на Белгия е считан за един от фаворитите поне за полуфинал на Световното в Русия и стартът на "червените дяволи" е обещаващ - 3:0 срещу Панама в група G. Дебютантът на мондиал реално не успя да се опре на Еден Азар и компания.

Двубоят в Сочи беше като игра на котка и мишка. Белгийците направиха толкова, колкото им е необходимо, за да тръгнат победно, при това с отличен резултат - най-големия досега след разгромното 5:0 за Русия срещу Саудитска Арабия още на откриването.

Един от най-силните отбори в Европа (като цени на футболистите може да е № 1 или най-малко № 2) само загатна за огромния си потенциал.

Учудващо е, че Панама опази 0:0 през първото полувреме. Белгия можеше да поведе, но не направи достатъчно в атака срещу защитаващия се добре съперник.

В 47-ата Дрис Мертенс заби един от най-красивите голове на шампионата с технично воле по диагонала отдясно на атаката. За няколко минути в средата на втората част (69-ата и 75-ата) Ромелу Лукаку реши всичко, като даде успешен край на отлични подавания на големите звезди на селекцията Кевин де Бройне и Еден Азар.

Панама имаше своите моменти. В 54-тата Майкъл Мурио едва не изравни, изведе сам отдясно срещу Тибо Куртоа. Отборът от Централна Америка имаше и добри атаки в края, когато Белгия се прибра и заигра на контри.

Вторият мач в групата е тази вечер от 21 часа и противопоставя другия фаворит Англия срещу Тунис.