Англия едва се спаси от срамно равенство срещу Тунис в първия си мач на Световното в Русия - 2:1. Хари Кейн наказа груба грешка в защитата на африканците в добавеното време и донесе трите точки за "трите лъва".

Британците изтърваха една дузина положения на стадиона във Волгоград.

Кейн откри в 11-ата минута, но в 35-ата Ферджани Саси изравни от дузпа, отсъдена за удар с лакът на Кайл Уокър срещу Бен Юсеф.

Ако се броят головите положения и игровото предимство, Англия трябваше да спечели по-убедително и от Русия в първия двубой на мондиала (5:0). Ала тимът на Гарет Саутгейт направи куп пропуски най-вече чрез Рахим Стърлинг и Джеси Лингард преди почивката.

Неумението за реализиране продължи и през втората част, но тогава качеството на играта на островитяните падна драстично.

Резултатът можеше да е доста убедителен още до 11-ата минута, когато Кейн довкара отбита от вратаря Бен Мустафа топка при ъглов удар. Превъзходството на Англия продължи. Както и изтърваните шансове. 

В 35-ата минута Кайл Уокър направи голяма глупост, тъй като топката бе далеч от пазения от него футболист на Тунис. От наказателния удар африканците изравниха.

След почивката играта отново се водеше в половината им, но вече без остротата и изненадата в действията на родоначалниците на играта. Все пак в добавеното време таранът на "Тотнъм" се възползва от това, че учудващо бе оставен непокрит при ъглов удар.

Англия спечели, но може да се окаже в догонваща позиция спрямо Белгия, тимът на която би Панама с 3:0 по-рано днес. Както изглежда (напълно очаквано), двата тима ще определят победителя в групата в последния си сблъсък. Преди това ще си разменят опонентите.