Точно в началото на Световното първенство по футбол в Русия отново се заговори за секс - тема, позната и по съветски времена, но в друг дискурс, пише берлинският всекидневник ТАЦ (Tageszeitung).

С предупредителен призив го направи комунистката и дългогодишна депутатка в Думата Тамара Плетньова, пише изданието. Рускините трябвало да се въздържат да спят с цветнокожи чужденци.

"Сега те идват на тълпи в царството на Владимир Путин", цитирано е изявление на Плетньова за радио "Говори Москва".

70-годишната депутатка, която е начело на парламентарната комисия по въпросите на семейството, се почувства длъжна да припомни за Летните олимпийски игри през 1980 г. в Москва. Тогава на пръв поглед китайските презервативи изглеждали истински, но при секс не издържали и се разкъсвали. Така игрите не приключили само с много жени медалистки, а и с много родени след това деца, които били продукт на международно преживяване от типа на "една нощ заедно".

Тамара Плетньова.

Тези клети създания се родили от "смесени отношения", разбирай бели рускини и тъмнокожи олимпийски състезатели, а майките им били принудени да ги отглеждат сами. По-късно тези деца станали жертви на дискриминация и много страдали, обяснява депутатката.

Същевременно Плетньова се обявява против абортите. Все едно било дали родителите са от една раса или не, децата трябвало да се раждат.

Според ТАЦ раждаемостта в Русия рязко е спаднала. За да си самотна майка, не е нужен жест от чужбина (секс с чужденец - б. р.). Броят на разтрогнатите бракове е шокиращ, пише изданието. Дори семейните отношения да се запазят и да не се стигне до развод, алкохолът причинява ранна смърт при мъжете. Средната продължителност на живота им е под 60 години, твърди ТАЦ.

"Но зад загрижеността на Плетньова за проблеми при децата, родени от мимолетен секс, прозира още нещо - отхвърлянето и изолирането на всичко, което не е руско.  В Русия понятия като "негър" и "чернокож" са нещо нормално. Не са рядкост и съобщения в медиите за студенти от африкански и азиатски държави, които са преследвани и понякога дори убивани. Иначе Плетньова твърди, че не била националистка. Та и кой ли го е предполагал", заключава с ирония публикацията в ТАЦ.

В Германия е осъдително да се говори за негри или цигани, смята се за дискриминиращо.