Игрален музикален филм за „Евровизия“ подготвя „Нетфликс“, съобщава „Ролинг Стоун“.

У нас и на още няколко места по света хора и музиканти се борят за участие, тръпнат в надежди, съпреживяват и след финалите страдат, защото „Евровизия“ е като че ли единственият начин да бъдат забелязани извън тесните граници на родните си страни. Но филмът няма да е тежка евровизионна драма, а музикална (и може би геополитическа) комедия, каквато в същността си, с малки изключения, е всяка „Евровизия“.

Звездата във филма ще е Уил Ферел. Ветеранът от „Saturday Night Live“ ще бъде съсценарист на проекта заедно с бившия главен сценарист на шоуто Андрю Стийл, съобщи „Дедлайн“.

Продуцентите не разкриват повече информация нито за премиерната дата (надяваме се да е най-късно около следващата „Евровизия“), нито за останалите участници (надяваме се да са звезди поне като Роби Уилямс).

В момента Уил Ферел е зает със снимките на „Холмс и Уотсън“ – комедийна версия по детективските загадки на сър Артър Конан Дойл, с драмедията Zeroville, с участието на Джеймс и Дейв Франко, Сет Роугън и Меган Фокс, и с американския римейк на „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“.

Източник Площад Славейков