Втори рапър бе убит в САЩ за едно денонощие. 21-годишният певец Трейвън Смарт, по-известен с псевдонима си Джими Уопо, бе застрелян в понеделник, 18 юни, в Питсбърг (щата Пенсилвания), съобщи телевизия Си Би Ес. Според информацията на медията Смарт и негов спътник пътували с кола. Престъпниците проследили автомобила, в който били двамата и открили огън по тях.

Уопо и спътникът му бяха откарани в болница. Лекарите обаче не успяха да спасят живота на рапъра и той почина в болницата. Състоянието на другия мъж е стабилно.

Информацията за смъртта на Джими Уопо бе потвърдена от неговия продуцент.

"Загубих брат си днес и това е най-лошото чувство на света.", написа Тейлър Маглин във фейсбук. И още: "Той беше роден за велики дела и искаше най-доброто за приятелите си, семейството си и общността си. Загубихме голям човек днес, но трябва да знаете, че ще направя всичко за запазя спомена за него жив. Обичам те, брато".

Причината за стрелбата се изяснява.

Убийството на Уопо стана в същия ден, когато рапърът XXXTentacion загина на 20-годишна възраст при стрелба във Флорида.

Смарт започва музикалната си кариера на 14-годишна възраст и се смяташе за изгряваща звезда. Преди две години той записа сингъла "Elm Street" и видеото събра над 6 милиона гледания в YouTube. През 2016 г. осъществява дебютния си проект “Woponese”. Парчето “Back Against the Wall" излиза малко след като рапърът е освободен от затвора през 2017 г., защото беше нарушил гаранцията си. Уопо се смяташе за изгряваща звезда на рапа в Питсбърг.

Рапърите Wiz Khalifa и Pusha T почетоха паметта на младия рапър в социалните медии.