Като повечето политици и френският президент Еманюел Макрон обича да позира за селфита по време на публични събития. Прави го с охота, само не го наричайте с прякора му, пише "Гардиън".

Жизнерадостен тийнейджър реши да поздрави президента със свойското "Как вървят нещата, Ману". Набързо обаче беше срязан от 40-годишния центрист.

"Не, не може да правиш това, не, не, не", така реагира Макрон на младежа, който заедно с група ученици чакаше да се срещне с него по време на посещение на президента в Мон Валериен близо до Париж, където стотици участници във френската Съпротива са били екзекутирани по време на Втората световна война. 

"Извинявайте, г-н Президент", каза тийнейджърът, който изглеждаше засрамен.

Но Макрон не остави нещата да спрат дотук. И продължи да поучава младежа. "Тук си на официално събитие и трябва да се държиш подобаващо. Може да се правиш на глупак, но сега са Марсилезата,  Chant des Partisans (песен от Съпротивата), така че ще ме наричаш г-н Президент или господине. Ясно?", каза той на момчето, което беше тръгнало да пее Интернационала - явно като знак за неодобрение на ориентираните в полза на бизнеса реформи на Макрон в социалната сфера.

"Ако искаш да правиш революция, първо завърши образованието си, ок. И след това може да четеш лекции на другите", добави Макрон.

Размяната на реплики, която беше уловена от камерите, беше доста споделяна и обсъждана в социалните мрежи.