Ще можем да гледаме отново Кевин Спейси в новия игрален филм Billionaire Boys Club, базиран на истинската история на измамната финансова схема на Понци от 80-те години. От „Въртикал ентъртейнмънт“, дистрибутор на филма, заявиха, че въпреки обвиненията в сексуален тормоз и нападение срещу Спейси те планират да продължат с представянето на проекта.

Надяваме се тези смущаващи обвинения, свързани с поведението на един човек – които не бяха публично известни, когато филмът беше създаден преди почти две години и половина, и към актьор, който има малка поддържаща роля в Billionaire Boys Club, не опетнява дистрибуцията на филма“, обявиха от „Въртикал ентъртейнмънт“ в изявление пред Си Ен Ен.

Ние не оправдаваме сексуалния тормоз на никое ниво и напълно подкрепяме неговите жертви. Затова решението ни да покажем този филм не беше нито лесно, нито безчувствено. Но в същото време ние вярваме, както и стотиците членове на екипа, които работиха усилено върху филма, в даването на шанс крайният им продукт да стигне до публиката. В крайна сметка се надяваме, че зрителите сами ще вземат своето решение по отношение на осъдителните твърдения за миналото на едно лице, но не за сметка на целия актьорски състав и на екипа, участвал в създаването на този филм“, казват от компанията.

Решението да се запази участието на Спейси в този филм идва повече от седем месеца след като той беше заменен от Кристофър Плъмър във „Всичките пари в света“ на „Сони“. Студиото взе решение да презаснеме сцените със Спейси само седмици преди разпространението на филма през декември 2017-а.

Спейси бе обвинен в сексуално насилие първо от актьора Антъни Рап, който през октомври съобщи пред „Бъзфийд“ за сексуални аванси от страна на Спейси по време на парти през 1986 г., когато Рап е бил 14-годишен.

След това Спейси публикува декларация, в която каза, че не си спомня инцидента, но се извинява за „неподходящото си пиянско поведение“.

Дни след първоначалното обвинение на Рап Си Ен Ен публикува разследване с многобройни оплаквания срещу Спейси в сексуален тормоз. Не след дълго „Нетфликс“ обявиха, че няма да продължат сериала, ако Спейси е част от него.

Тогавашният пресагент на Спейси, който вече не работи с него, обяви, че актьорът търси неуточнено лечение. След извинението си към Рап самият Спейси не е правил повече никакви публични коментари.

Шестият и финален сезон на „Къща от карти“ бе заснет без Спейси и ще бъде показан тази есен.

В Billionaire Boys Club участват Ема Робъртс, Джереми Ървин, Джъд Нелсън, Кари Елуес и Били Лурд. Филмът ще бъде пуснат в ограничено разпространение на 17 август.

"Площад Славейков"