Испания победи много трудно Иран с 1:0 от група В на Мондиала и заплете битката за класиране на осминафиналите.

Диего Коста реализира третия си гол в Русия с помощта на щастлив рикошет в крака му в 54-ата минута. Иран изнесе силен мач и дори вкара гол, който не беше зачетен заради засада, като ситуацията беше гледана от съдиите в студиото за VAR в Москва.

Така ситуацията в гр. В става много интересна преди последните срещи, в които Испания ще спори с Мароко, а Португалия, тимът на която спечели по-рано днес срещу африканците също с 1:0, се изправя срещу персийците.
 

Отборите от Иберийския полуостров са лидери с по 4 точки и голова разлика 4:3. Иран има 3 пункта и 1:1, а само мароканците са без актив и без шансове да продължат.

Испания, подобно на други фаворити, и днес не игра както й подобава. Типично за стила си "Ла Роха" играеше с топката много повече, но трудно стигаше до чисти голови ситуации.

Иран се бранеше доста организирано. В началото на второто полувреме удар на Карим Ансарифард едва не попадна в целта след грешка на Жерар Пике, който днес не изигра един от най-добрите мачове в кариерата си. Веднага след това Диего Коста щастливо откри.

Азиатците показаха, че могжат и да атакуват, при това опасно. На моменти - главно при статични положения, селекцията на португалския треньор Карлуш Кейрош поставяше под сериозно напрежение фаворизирания си опонент.

Стигна се до ситуацията с гола на Саид Езатолахи, но попадението правилно не бе зачетено. С бърза и разнообразна игра в атака Иран никак не беше далеч от изравняване, но Испания удържа, а в последните минути отблъсна натиска със задържане на топката.

Това бе първа победа начело на иберийците за Фернандо Йеро, поел тима ден преди Мондиала на мястото на уволнения Юлен Лопетеги.