Американският президент обяви, че иска да се срещне с руския си колега и да се разбира с Русия, въпреки че в Москва предпочитат Хилъри Клинтън, предаде ТАСС.

"Искам да ви кажа нещо. Ние искаме да се разбираме с Русия", заяви той пред своите привърженици в град Дълут, щата Минесота.

Американският лидер предположи, че в Москва биха предпочели на изборите през 2016 година да беше победила неговата съперница – бившата държавна секретарка Хилъри Клинтън.

"Русия гледа и казва: "Бих искала Клинтън да беше победила", подчерта Тръмп.

И добави:

"Русия поглежда назад и вика: "Знаете ли, бихме искали двуличната Хилъри да бе спечелила тези избори, това щеше да е най-добре за нас".

Както писа скоро "Вашингтон пост" оаква се в началото на юли Тръмп да разговаря с Путин. Тогава господарят на Белия дом ще е в Европа за срещата на високо равнище на лидерите от НАТО.

Лондон е разтревожен от възможна среща на Тръмп с Путин, особено ако тя стане факт преди срещата на върха на НАТО и посещението на президента на САЩ във Великобритания, пише в. "Таймс". Изданието се позовава на високопоставени източници в британското правителство.

"Не е ясно дали срещата ще бъде преди или след форума на НАТО и посещението във Великобритания. Безусловно за нас е много по-добре, ако разговорите на Тръмп с Путин са след това. Информациите за това ще придадат динамика на и без това очакваната следваща колоритна седмица", заявява източникът на вестника.

Посещението на Тръмп на Острова е насрочено за 13 юли. А се говори, че Доналд Тръмп и Владимир Путин могат да се видят на 11-12 юли. Примерно във Виена.

"Всичко това е тревожно, защото под влиянието на разговорите с Путин Тръмп може да окаже отрицателно въздействие върху срещата на НАТО и бъдещето на Алианса", твърди правителственият представител.