Броят на ползващите онлайн услугата за споделяне на снимки Инстаграм, която е собственост на Фейсбук, е нараснал до 1 милиард души, като скоро ще дава възможност и за качване на видео с продължителност до един час. Това се посочва в съобщение на сайта на Инстаграм.

През септември миналата година регистрираните за услугата са били 800 милиона.

Освен това снощи Инстаграм представи ново приложение Ай Джи Ти Ви (IGTV), с чиято помощ може да се качва и преглежда видео.

За повечето потребители Инстаграм удължава възможността за качване на видео от 1 до 10 минути. Профилите с голяма аудитория ще могат да качват видео до един час, уточни Асошиейтед прес.

Ай Джи Ти Ви е адаптиран специално за снимане със смартфон и гледане на такова устройство. Приложението ще стане достъпно за хората по цел свят до няколко седмици и ще работи с операционните системи Android и iOS.

Като и при телевизията, Ай Джи Ти Ви има канали. При Ай Джи Ти Ви обаче ролята на канали играят създателите на видео, обясняват от Инстаграм.

Тази услуга ще даде в крайна сметка по-широка възможност на Фейсбук да продава реклама.

От началото на дейността ни през 2010 година с изумление следим растежа и разцвета на нашата общност, се посочва в съобщението на Инстаграм.
Това е важно достижение за всички нас в Инстаграм, благодарим ви, заявява компанията. /БТА-ИКОНОМИКА ЕКСПРЕС/ София Ангелова /РН/